Dualarda buluşmak dileğiyle...

Hasenat 5 Kuran Araştırma ve Hatim Programı


Hasenat 5 programı ile Kuran ı hatmedebilir, belirli bir konuya göre farklı mealler üzerinde araştırma yapabilirsiniz. Özellikle İmam hatip Liselerinde ve İlahiyat Fakültesinde  okuyan kardeşlerimin çok işine yarayacağını düşündüğüm bir uygulama. Bilgisayar sürümü çok güzel. Android ve iPhone a uygun sürümleri de mevcuttur.

Sekme üzerindeki metin içinde Bul-Değiştir özelliği ile metin içinde arama yapabilecek, bulduğunuz sözcükleri değiştirebileceksiniz.
Sekme üzerindeki metin içinde Bul-Değiştir özelliği ile metin içinde arama yapabilecek, bulduğunuz sözcükleri değiştirebileceksiniz.
Hasenat 5 MS Offfice Word ile uyumlu hale getirildi. Programdaki sonuç sayfalarını Word dökümanı şeklinde görüntüleyebiliyorsunuz. Kes, kopyala, yapıştır, yazı font ve stilleri vb düzenleme yapabilecek, dilerseniz rtf (zengin metin biçimi)formatında kaydedebilecek ve bu uzantıdaki dosyaları içe aktarabileceksiniz.
Hasenat programında yazdırma özelliği ile istediğiniz dökümanı yazdırabileceksiniz.
Kelime meali eklendi. Herhangi bir Arapça kelimenin üzerine tıkladığınızda üzerinde açılan küçük kutuda kelimenin anlamını görebileceksiniz.
Hasenat Kuran araştırma programında daha önce yapmış olduğunuz aramaları arama geçmişinden takip edebilir ve bir tıklamayla aramanın yapıldığı sayfaya ulaşabilirsiniz. 
Kuranı Kerim lugatine kopyalama ve arama özelliği eklendi. Artık sözlük içinde de Arapça ve Türkçe arama yapabileceksiniz.
Silinen sekmeleri kurtarma özelliği eklendi. Herhangi bir çalışmanızı kapatmış olsanız bile, eğer kaydettiyseniz, yeniden açtığınızda silinmiş olan sekmeleri geri getirebilirsiniz.
Kullanacağınız hatim ses paketlerini tümüyle indirme mecburiyetinde değilsiniz. Oynatma düğmesine tıkladığınızda ses dosyası çalma esnasında indiriliyor ve bilgisayarınıza kaydediliyor. Tekrar dinlediğinizde program kayıtlı dosyadan çalıyor.
Sekmeleri programın istediğiniz tarafına konumlandırabiliyorsunuz.
Kuran fihristine çok amaçlı bir arama fonksiyonu yerleştirildi. Sonuçlar ayrı başlıklar altında görüntülenebildiği gibi, toplu olarak ta görüntülenebiliyor.
Hasenat 5 te kaydettiğiniz çalışmaları artık tek bir çalışma olarak birleştirebileceksiniz. Kaydettiğiniz çalışmayı dışarı aktarabilir, dışarıdan da çalışma alabilirsiniz(İçe aktarma özelliği).
Sık kullanılanlar özelliği iyileştirildi. Daha hızlı çalışır hale gelmesi sağlandı.
Programa yapışkan notlar eklendi. Sınırsız sayıda kullanabileceğiniz yapışkan notları zengin metin biçimi formatında kaydedebilirsiniz. Yapışkan notları bütün çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.
Programa internet tarayıcısı eklendi. Programdan çıkmadan internette gezinti yapabilirsiniz.
Programa çok amaçlı ve işlevsel bir kelime işlemci eklendi. Artık dosyalarınızı Word'e aktarmanıza gerek kalmadan araştırmanızı rahat bir şekilde yapabileceksiniz.
Hasenat 5.0 exe Bilgisayar için (Windows 7/8, Vista, XP) indir/download
Hasenat 5.0 apk Android Sürümü için Google Play yükleme sayfası
Hasenat 5.0 ipa  iPhone ve iPad için Apple Store yükleme sayfası


Allah cümlemize hasenatımızı artırmayı nasip etsin (amin ecmain)
Hasenat 5 ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca konu ile ilgili yorumlar yazınız. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istedikleriniz varsa iletişim formunu kullanın.
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır. İsimsiz yorumlar artık yayınlanmayacaktır.